HireHop je postavený na rozhraní API, čo znamená, že čokoľvek, čo HireHop robí, môžete vykonať aj pomocou rozsiahleho rozhrania API. Všetko, čo potrebujete na prístup k Rest API, je užívateľský token aplikovaný ako GET alebo POST na príslušný koncový bod URL.

API Tokeny

Ak chcete vygenerovať token API, prejdite na stránku „Nastavenia“ a vyberte kartu „Používatelia“. Vyberte alebo vytvorte používateľa a potom, keď je vybraný konkrétny používateľ, kliknite na tlačidlo „Ponuka“ a potom na možnosť „Token API“ a vygenerujte token. Token sa potom zobrazí a možno ho skopírovať do schránky pomocou tlačidla kopírovať.

Token sa stane neplatným, ak zmeníte e-mail alebo heslo vybraného používateľa alebo sa k nemu následne prihlásite. Aby ste tomu zabránili, mali by ste vytvoriť špecializovaného používateľa rozhrania API a z bezpečnostných dôvodov mu poskytnúť príslušné povolenia, čím ho obmedzíte na čokoľvek, na čo nebudete rozhranie API používať.

Z bezpečnostných dôvodov by ste nikdy nemali používať token v kóde JavaScript front-end, mali by ste ho použiť iba na strane servera, pretože ak hacker získa token, môže zmeniť a získať prístup k vašim údajom na HireHop, takže svoj token udržujte v tajnosti. Ak váš token unikne, stačí zmeniť heslo používateľa API a vygenerovať nový token.

Použitie Tokenu

Token by mal byť nastavený ako parameter GET alebo POST, ktorý sa nazýva „token“. Napríklad na načítanie údajov úlohy pre úlohu číslo 52 HireHop zavolá koncový bod API:

https://myhirehop.com/php_functions/job_refresh.php?job=52

Ak chcete volať rovnaký koncový bod pomocou tokenu, adresa URL by bola:

https://myhirehop.com/php_functions/job_refresh.php?job=52&token=dqwejk5GVT65909bHHBN7922pq5hxjm%207hmn

Pamätajte, že pri odovzdávaní tokenu cez GET (parameter adresy URL, ako je uvedené vyššie), musíte token najskôr zakódovať pomocou nástroja, ako je https://meyerweb.com/eric/tools/dencoder.

Údaje zaúčtovania

Ak chcete vytvoriť alebo upraviť údaje v HireHop , musíte použiť POST. Pri odosielaní údajov by ste mali nastaviť iba polia, ktoré chcete zmeniť, napríklad vytvoriť alebo upraviť úlohu pomocou koncového bodu https://myhirehop.com/php_functions/job_save.php, pričom parameter „job“ nastavte na „0 “ alebo jeho vynechaním vytvoríte novú úlohu, čokoľvek iné upraví príslušné číslo úlohy. Ak chcete upraviť názov spoločnosti v úlohe číslo 52, údaje o príspevku by mali byť:

{
"job" : 52,
"name" : "New Name",
"token" : "dqwejk5GVT65909bHHBN7922pq5hxjm=-7hmn"
}

Koncové body API

Mnohé koncové body API sú zdokumentované v dokumentácii API a mnohé ďalšie treba nasledovať.  Ak chcete vytvoriť koncový bod pre úlohu, v aplikácii HireHop použite sieťovú konzolu prehliadača na kontrolu sieťových volaní a nastavení parametrov. Čoskoro bude zverejnený rozsiahly sprievodca koncovými bodmi URL.

Obmedzenia sadzieb

HireHop umožňuje každému používateľovi 60 žiadostí o pripojenie v priebehu 1 minúty. Ak ich je viac ako 60, vráti sa chyba „Bezpečnostné varovanie, príliš veľa transakcií“ (327).

Posted in API